گل شمعدانی در ایران دارای انواع یکساله یا چندساله هستند. که می توان هم در گلدان کاشت و هم در فضای باز. در صورتی که شرایط محیطی مناسب باشد ارتفاع آن گاه تا 2 متر هم می رشد. برخی از انواع شمعدانی ها دارای گل بوده و گل های ریز و صورتی زیبا دارند که به شمعدانی معطر معروف می باشد و در صنعت عطرسازی از آن استفاده می شود. گل شمعدانی اژدر نیز نوع دیگر شمعدانی است که همیشه سبز و برگ های دندانه دار و دایره ای شکل دارد.

 

نیاز نور، خاک و آبی شمعدانی

گل شمعدانی از نظر نوری به نور مستقیم خورشید با شدت کم نیازمند است. لذا شمعدانی ها در سایه و مکانی که از نور خورشید محروم هستند قرار دهید، گل نخواهند داد و تنها شاخ و برگ های آن زیاد خواهد شد. لذا نور خورشید باعث می شود همه انواع شمعدانی به خصوص شمعدانی معطر، شمعدانی اژدر به گل می نشینند.

خاک مناسب برای گل شمعدانی شامل ترکیبی از خاک لومی یا به عبارت دیگر خاک باغچه، کود دامی پوسیده و قسمتی هم ماسه می باشد. برای محافظت و رشد بهتر شمعدانی معطر توجه کنید خاک فاقد آهک باشد. بعد از فراهم شدن نیاز نوری و خاکی مساله نیاز آبی شمعدانی نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.

شمعدانی ها همانند سایر گیاهان به آبیاری حساس می باشند. لذا فاصله بین دو آبیاری طوری باید تعیین شود که سطح خاک گلدان خشک باشد. اما شمعدانی معطر و رونده به آب بیشتری نیازمند است لذا توجه کنید که سطح خاک آنها همیشه مرطوب باشد. توجه کنید شمعدانی ها آب را به خود جذب می کند لذا در صورتی که آب مازاد هم باشد جذب می شود که باعث آسیب به گیاه می شود.

زمانی که شمعدانی به گل می نشیند نیاز آب آن نیز بیشتر می شود. در زمستان بهتر است آبیاری به صورت هفتگی باشد. چنانچه شمعدانی ها، در فضای باز و بیرون خانه باشند در روزهای گرم و بادی باید به صورت روزانه آبیاری شوند.

 گل شمعدانی

بیماری های شمعدانی

شته  را می توان از اصلیترین آفت‌های شمعدانی بر شمرد که  موجب ایجاد لکه‌هایی به رنگ زرد و یا سبز کمرنگ بر روی برگها می شود علاوه براین باعث ایجاد برگ‌های بد شکل شده و همچنین گل تشکیل نمی‌شودو در نهایت برگ ها به توسط شته‌ها چسبناک می‌شوند. برای درمان این آفت از سم ه کش استفاده می شود.

مگس سفید نیز از جمله آفت‌های خطرناکی می باشد که به سرعت گسترش پیدا می‌کند و باعث زرد شدن برگ ها و ریزش آنها می شود. برای از بین بردن این آفت نیز باید از سم ه کش استفاده کرد.

کرم غنچه شمعدانی باعث به وجود آمدن سوراخ‌هایی بر روی برگها و غنچه‌ ها و ریزش آنها می‌شود. به مرور زمان این آفت موجب از بین رفتن گیاه می شود. برای از بین این بیماری می توان سم دیازینون استفاده کنید.

 شپشک آرد آلود را می توان جز  بدترین و خطرناک‌ترین آفت‌ها برشمرد و برگ های جوان آن به مرور زمان باعث زرد شدن برگ های جوان می شود. برای از بین بردن این آفت بهتر است از سم اتیون و کنفیدور استفاده کرد.


nadigarden شمعدانی ,گل ,ها ,خاک ,برگ ,باعث ,می شود ,گل شمعدانی ,از بین ,می توان ,شمعدانی هامنبع

نحوه نگهداری گل آئونیوم

نخل کنتیا یک گیاه آپارتمانی مجلل

فرق گل رز هلندی با ایرانی

مراقبت از گل شمعدانی

نقش گیاهان در مبارزه با کرونا

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

ورزشکده خرید بلیط هواپیما واردات انواع نژاد سگ دنیای من فروش پارکت با قیمت مناسب Electro Design ساسان مارکت smithmorkel triptravel لوازم تصویری نایاب